ÜHE POTI TOMATIPASTA
Ettevalmistusaeg: 5 min.
Valmistusaeg: 23 min.
Seisuaeg: 5 min.
KOOSTISOSAD (4 INIMESELE)
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
2 küüslauguküünt (kooritud)
1 sibul (± 150 g)
2 paprikat (± 500 g)
400 g kana või tooreid krevette (kana
lõigatud 2-3 cm tükikesteks) (valikuline)
350 g pennet (± 3½ tassi)
800 g purustatud tomateid (purgis)
30 ml oliiviõli (± 2 spl)
8 ml soola (± ½ tl)
Pipar
500 ml vett (± 2 tassi)
4 basiiliku oksakest (hakitud)
(valikuline)
Riivitud parmesan serveerimiseks
(valikuline)
Supersonic Chopper kompaktne
hakkur on saadaval kevad-suve
kataloogis leheküljel 30
T19 49,90 €
ETTEVALMISTUS
1. Tükeldage Supersonic Chopper kompaktse abil
küüslauk. Lõigake sibulad kaheksandikeks ja
paprika 1 cm paksudeks ribadeks.
2. Kui kasutate kana või krevette, kuumutage
15 ml / ±1 spl oliiviõli universaalses potis 4 L
kõrgel kuumusel. Lisage kana või krevetid
ja pruunistage kuldpruuniks. Hoidke potis ja
eemaldage tulelt.
3. Pange 4L potti pasta, tükeldatud tomatid,
küüslauk, sibul, 15 ml / ± spl oliiviõli, soola ja
pipart ja segage.
4. Lisage viilutatud paprika ja vesi. Ärge segage.
Katke ja laske keema minna, kuumutage kõrgel
kuumusel ilma segamata umbes 6-8 minutit.
5. Segage, katke, vähendage kuumus miinimumini
ning küpsetage umbes 15 minutit, segades 5 min
intervallidega.
6. Lubage 5 min kaetult siesta.
7. Serveerige hakitud basiiliku ja riivitud parmesaniga
(valikuline).
Nõuanne: Ette valmistades vähendage sammus
6 olevat küpsetusaega 10 minutile. Enne serveerimist
soojendage keskmisel kuumusel 5-10 minutit.
Pasta lõpetab kuumutamise ajal valmimise ning
on ideaalne.