Rimi)
GRILL
ON KUUMI
Leia inspiratsiooni rimi.ee
KOKKA KODUS
Grillitud lõhe värske
arbuusisalatiga
Koostisosad
Juhised
700 g
1.2 kg
100 g
100 g
100 9
200०
• Aseta kala öliga määritud fooliumile tervena või tükkidena, maitsesta soola ja pipraga. Kala peale
võib puistata musti ja valgeid seesamiseemneid. Aja grill kuumaks, nii et enam poleks leeki
(200-230 kraadi). Aseta kala grillile küpsema ääre poole või ülemisele restile, kus kuumus pole nii
otsene ega terav.
Lõhefilee
Arbuus
Rukola
Maasikad
Redis
Juust Feta
Riisiäädikas
Vahtrasiirup
Sool
Pipar
Õli
Palsamikreem maitse järgi
• Samal ajal valmista salat: selleks koori arbuus ja lõika sellest 2 x 2cm kuubikud. Tükelda juust ja
maasikad sektoriteks. Viiluta redised või lõika 4 sektoriteks, kui tegemist pole väga suurte redistega.
maitse järgi
kalale määrimiseks
maitse järgi
maitse järgi
maitse järgi
Aseta vaagnale pooled arbuusikuubikud, lisa juurde pooled maasikad ja redised. Sega kausis kokku
rukolasalat ning ülejäänud redised, riisiäädikas, sool, pipar ja õli. Aseta segu arbuusikuubikutele ning
lisa juurde ülejäänud maasikad ning arbuusikuubikud. Segu peale aseta feta juustu kuubikud. Piserda
üle balsamico- ehk kpalsamireemiga.
• Vaata ka vahepeal kala! Kui kala hakkab saama valmis, võib kalale peale määrida vahtrasiirupit
umbes 2-3 minutit ennem lõplikku valmimist. Vahtrasiirup annab kalale magusust ja pehmust!
• Serveeri kala vaagnal koos värske salatiga.