Inspiratsioon
Maapähkli-banaanimuffinid
12 väikest muffinit
15 minutit + 18–20 minutit ahjus
2 küpset banaani
2 muna
1 dl vahtrasiirupit või vedelat mett
1 dl maapähklivõid
0,5 dl piima või kaera-, mandli- või
sojajooki
2,25 dl kaerahelbeid
2 tl vanillisuhkrut
0,5 tl jahvatatud kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0,25 tl soola
1 dl tumeda šokolaadi tšipse või
hakitud šokolaadi
MAAPÄHKLIKREEM:
2 sl maapähklivõid
150 g toorjuustu
2 sl tuhksuhkrut või mett
Kuumuta ahi 180 kraadini. Koori banaanid ja suru
kahvliga ühtlaseks püreeks. Pane munad, siirup,
maapähklivõi, banaanipüree, piim ja kõik kuivained
blenderisse või töötle saumikseriga ühtlaseks tainaks.
Sega hulka šokolaaditükid ja tõsta tainas muffinivormidesse nii, et need on ¾ ulatuses täidetud. Küpseta
18–20 minutit või kuni muffinid on kuldpruunid. Võta
ahjust ja lase jahtuda.
Kreemi valmistamiseks
hõõru maapähklivõi toorjuustu hulka ja maitsesta
tuhksuhkruga. Pane kreem
kondiitrikotti ja hoia serveerimiseni külmkapis. Pritsi
kondiitrikotist jahtunud
muffinitele ja serveeri kohe.
Soovi korral puista kaunistuseks peale maapähkleid.
Veski Mati
kaerakliid
700 g 1,99
HETK
25 minutit + 20–25 minutit ahjus
1 dl kinoad
2 suurt muna
1 dl piima või taimset
piimajooki
0,5 dl õunakastet
0,5 dl kookosõli
0,75 dl vahtrasiirupit
või mett
0,75 dl kakaopulbrit
1 tl vanilliekstrakti
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
2 dl kikerherne või
mandlijahu
0,5 dl kookoshelbeid
0,5 dl šokolaaditšipse
Keeda kinoa vastavalt pakendil olevale õpetusele pehmeks ja lase jahtuda toatemperatuurini.
Kuumuta ahi 175 kraadini. Klopi munad kausis
lahti, lisa piim, õunakaste, kookosõli, siirup,
kakao, vanilliekstrakt, küpsetuspulber ja sool.
Klopi ühtlaseks.
Lisa jahtunud kinoa, kikerherne või mandlijahu, kookoshelbed ja šokolaaditšipsid. Sega läbi
ja tõsta vormidesse. Küpseta 20–25 minutit. Võta
ahjust ja lase enne söömist 10–15 minutit jahtuda.
6 suurt muffinit
15 minutit + 25–28 minutit ahjus
100 g pehmet võid
2 dl suhkrut
1 suur muna
0,5 tl vanilliekstrakti
2 dl õunakastet
4 dl nisujahu
0,5 tl soodat
0,5 tl kaneeli
0,5 tl jahvatatud nelki
0,25 tl soola
1 dl hakitud Kreeka pähkleid
Kuumuta ahi 175 kraadini. Kata muffinipanni avad pabervormidega.
Vahusta või suhkruga heledaks vahuks. Mikserda hulka muna. Klopi
hulka õunakaste ja vanilliekstrakt.
Sega eraldi kausis jahu, sooda, kaneel,
nelk ja sool. Sega munavahuga ja lisa hulka
pähklid. Täida vormid ¾ ulatuses tainaga.
Küpseta 25–28 minutit. Proovi küpsust
tikuga. Kui muffini keskele torgatud tikk on
välja tõmmates puhas, on muffinid valmis.
Võta ahjust, lase 5 minutit jahtuda ja tõsta
vormist restile jahtuma.
Umami
maapähklivõie
300 g 3,19
klassikaline,
krõmpsuv
PaPa
kikerhernejahu
1 kg 2,99
72
12 väikest muffinit
Õunamoosimuffinid
Soovi korral 3 sl hakitud maapähkleid
Leia poest
Šokolaadi-kinoamuffinid
Muffinivorm
5 cm 60 tk 1,99
Smile
küpsetusvormid
120 tk 0,79
Tulp
pabervormid
60 mg 20 tk
1,89
Casatrend
muffinipann
12-le 5,99