Inspiratsioon
Gluteeni- ja laktoosivabad
kaerahelbepannkoogid
Neljale
25 minutit
3 dl gluteenivabu kaerahelbeid
3 küpset banaani
2 dl taimset piimajooki
2 sl kakaopulbrit
3 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanilliekstrakti
0,5 tl jahvatatud kaneeli
Näpuotsaga soola
Õli praadimiseks
Serveerimiseks
vahtrasiirupit,
maapähklivõid ja
puuvilju või marju
Töötle blenderis, kombainis või saumikseriga
kaerahelbed, kooritud ja tükeldatud banaanid,
taimne piimajook, kakaopulber, küpsetuspulber,
vanilliekstrakt, kaneel ja sool ühtlaseks. Lase 10
minutit seista.
Prae pannil õlis väikesed pannkoogid. Serveeri
soojalt vahtrasiirupi, maapähklivõi ja puuviljade
või marjadega.
Gluteeni- ja munavabad
kaeravahvlid
6 tk
40 minutit
2 sl chia-seemneid + 4 sl sooja vett
4,5 dl gluteenivaba kaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kaneeli
Näpuotsaga soola
1,5 keskmist banaani
4–4,5 dl piima või taimset piimajooki
1,5 tl vanilliekstrakti
Võid küpsetamiseks
Serveerimiseks vahukoort või kohupiima ja
kirsikompotti
Sega chia-seemned ja soe
vesi kausis. Sega omavahel
kuivained. Purusta banaan
kahvliga ja sega hulka piim
ning vanilliekstrakt. Ühenda
kuivainetega. Sega lõpuks hulka
chia-seemned. Lase tainal 20
minutit seista.
Küpseta vahvlimasinaga
kuldpruuniks. Serveeri kohe
soojana vahukoore või kohupiima ja kirsikompotiga.
HETK
63