Inspiratsioon
Jahuvaba
šokolaadikook
mustade
ploomidega
10 tk
20 minutit + 2 tundi leotamiseks
+ 40–45 minutit ahjus
100 g musti ploome
1 dl brändit või apelsinimahla
250 g tumedat šokolaadi
200 g võid
4 suurt muna
200 g heledat muscovado
suhkrut
3 sl kakaopulbrit
Võid vormi määrimiseks
Kakaopulbrit
pealepuistamiseks
Haki ploomid
ja leota paar
tundi brändis
või apelsinimahlas. Määri
22 cm lahtikäiv vorm
võiga ja kata
küpsetuspaberiga.
Sulata
šokolaad ja või vesivannil ning sega
ühtlaseks. Eralda munakollased ja
-valged. Vahusta suhkur ja munakollased heledaks vahuks ning vala
jahtunud šokolaadisegusse. Sega hulka
kakaopulber. Vahusta munavalged
kõvaks vahuks. Lisa tainasse esmalt
ploomid ja siis vahustatud munavalged.
Sega õrnalt läbi. Tõsta segu vormi ja
küpseta 180-kraadises ahjus 40–45
minutit. Kontrolli küpsust tikuga. Lase
jahtuda ja puista peale kakaopulbrit.
Pitsa
lillkapsapõhjal
Omletipitsa
salaamiga
Kahele
Kahele
25 minutit + 30–35 minutit ahjus
PÕHI:
300 g lillkapsaõisikuid
1 muna
35 g riivjuustu
soola ja musta pipart
õli pintseldamiseks
PÕHI:
1 sibul
100 g šampinjone
1 sl võid praadimiseks
3 muna
0,5 dl piima
soola ja musta pipart
KATE:
1 dl pitsakastet
75 g riivitud mozzarella’t või muud
riivjuustu
50 g pepperoni- või salaamivorsti
6–8 musta oliivi
musta pipart
0,5 tl pitsamaitseainet
KATE:
150 g broilerihakkliha
1 sl õli
2 sl tomatipastat
soola ja musta pipart
0,5 marineeritud kurki
7–8 kirsstomatit
75 g riivjuustu
pitsamaitseainet
Oliiviõli pealeniristamiseks
Serveerimiseks basiilikulehti
Kuumuta ahi 175 kraadini. Põhja
valmistamiseks riivi lillkapsas,
laota ahjuplaadile ja küpseta 12–15
minutit. Seejärel pane lillkapsas
marlisse või sõelale ning pressi
üleliigne vedelik korralikult välja.
Suurenda ahju kuumus 200
kraadini. Sega lillkapsa hulka muna
ja riivjuust ning maitsesta soola ja
pipraga. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja pintselda see õliga. Laota
saadud tainas õhukese kihina ahjuplaadile. Küpseta põhja 10 minutit.
Prae broilerihakkliha pannil õlis
küpseks, maitsesta soola ja pipraga.
Määri eelküpsetatud lillkapsapõhjale tomatipasta, raputa peale
soola ja pipart. Seejärel aseta peale
marineeritud kurgi tükid, hakkliha ja poolitatud tomatid. Puista
peale riivjuust ja pitsamaitseaine.
Küpseta 8–10 minutit või kuni juust
on sulanud.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori sibul. Haki
sibul ja seened, prae pannil võis mõõdukal
kuumusel 4–5 minutit või kuni sibul
pehmeneb.
Klopi munad koos piimaga lahti, maitsesta
soola ja pipraga. (NB! Kui soovid küpsetada kaks
väikest pitsat, tõsta pool sibula-seenesegust
nüüd pannilt ära ja vala pannile pool muna-piimasegust. Küpseta üks põhi valmis, tõsta pannilt
ära ja siis valmista teine põhi). Vala pannile
sibulale ja seentele ning prae, kuni muna on
hüübinud. Tõsta praadimise ajal pannilabidaga
aeg-ajalt ääri üles nii, et hüübimata segu valgub
pannile. Kui muna on hüübinud, keera teine pool
ja prae veel minut või kaks.
Tõsta küpsenud omlett küpsetuspaberiga
kaetud ahjuplaadile. Määri peale pitsakaste,
puista riivjuustu ja lao vorstiviilud. Lõika oliivid
õhukesteks viiludeks ja pane pitsale. Jahvata
peale pipart ja raputa pitsamaitseainet. Küpseta
ahjus 8–10 minutit või kuni juust on sulanud.
Nirista peale veidi oliiviõli ja lisa basiilikulehti.
Leia poest
Reval Kondiiter
gluteeni- ja
laktoosivabad
koogikesed
170 g 2,79
62
HETK
Loodusvägi
mahe kuskuss
500 g 2,19
Rõngu Pagar
gluteenivaba
võiküpsis
300 g 2,89
Rõngu Pagar
gluteenivaba
küpsis sidruniga
300 g 2,89
20 minutit + 8–10 minutit ahjus
Ristorante
gluteenivaba
salaamipitsa 315 g
külmutatud 3,89
Loodusvägi
mahe valge kinoa
500 g 4,19