Inspiratsioon
Soojad tuunikalasaiad
4 saia
10 minutit + 3–5 minutit ahjus
1,5 tuunikalakonservi (à 185 g)
0,5 keskmisest õunast
1,5 dl majoneesi
1 tl sidrunimahla
1 tl riivitud sidrunikoort
1 tl Dijoni sinepit
Soola
4 baguette’i või hot dog’i saia
4 suurt krõmpsu salatilehte,
näiteks Frillice’it vms
Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega nõrutatud tuunikala,
hakitud õun, majonees, sidrunimahl ja -koor ning sinep.
Maitsesta soolaga.
Tee saiadesse sisselõiked nii, et sai jääb ühest küljest
kokku. Pane 3–5 minutiks ahju, kuni saiad on läbikuumenenud ja pealt veidi krõbedad. Võta ahjust. Pane saiade
sisselõigetesse salatilehti ja tõsta peale tuunikalasalat.
Serveeri kohe.
Kuumad saiad Brie juustu,
šokolaadi ja kirsimoosiga
8 saia
15 minutit
8 röstsaiaviilu
1,5 sl võid
180 g Brie juustu
40 g tumedat šokolaadi
4 sl kirsimoosi
Määri kõikide saiade üks külg võiga.
Lõika juust viiludeks ja lao nelja saiaviilu ilma võita poolele. Pane peale
hakitud šokolaadi ja kirsimoosi.
Tõsta peale ülejäänud saiaviilud nii, et
võiga pool jääb üles. Pane saiad kuumale
pannile, suru pannilabidaga peale ja prae 2–3 minutiga kuldpruuniks, keera ümber ja prae ka teiselt poolt. Või valmista
saiad võileivagrillis. Lõika diagonaalis pooleks ja serveeri
soojalt.
Vürtsised lihapallileivad
4 leiba
15 minutit
4 palaleiba
350 g lihapalle või minikotlette
Õli praadimiseks
2 sl teravat kastet, nt adžikat
50 g meelepäraseid salatilehti
2 dl marineeritud paprika viile
1 sl konserveeritud jalopenoviile
BURGERIKASTE:
3 sl majoneesi
2 sl ketšupit
1 tl täisterasinepit
0,5 tl jahvatatud paprikat
1 purustatud küüslauguküüs
soola
Klopi burgerikastme ained ühtlaseks. Soojenda palaleivad
rösteris või ahjus, lihapallid või kotletid pannil õlis või ahjus.
Määri iga palaleiva ühele poolele adžikat. Pane peale salatileht,
poolitatud lihapallid või kotletid. Tõsta peale paprikaviilud ja
hakitud jalopeno. Nirista peale burgerikastet. Aseta peale palaleibade teine pool ja serveeri kohe.
Rebitud lihaga hot dog
4 saia
10 minutit + 5–7 minutit ahjus
1 purk rebitud sea- või kanaliha (Max & Moorits)
1 sibul
0,5 punast paprikat
4 hot dog’i saia
4 tl majoneesi
1 tl sriracha-kastet
4 sl riivjuustu
Koori sibul ja lõika hästi õhukesteks
viiludeks. Lõika paprika ribadeks.
Sega rebitud liha, sibul ja paprika.
Klopi majonees ja sriracha ühtlaseks.
Poolita hot dog’i saiad, määri vahele majoneesi, tõsta lihasegu ja puista riivjuust. Küpseta 200-kraadises
ahjus 5–7 minutit.
Leia poest
Paclan võileivakott
click-sulguriga 42 tk
1,89
58
HETK
Maestro kolmeosaline
lõikelaudade komplekt
6,49
Puidust lõikelaud
25,5*36*1,8 cm
6,99