Sool ja pipar
Tortilja-suupisted kanaga
Neljale
Krõbedast tortiljast ja köögivilja-kanatäidisest koosnevaid suupisteid võib pakkuda kasvõi
peolaual. Grillkanaga läheb valmistamine kiiremini, sest seda pole vaja eelnevalt praadida.
400 g kanafileed (või grillkana)
1 sl taco maitseainet
1 sl õli
1 punast paprikat
1 sibul
1 punane sibul
2 dl taco-kastet
12 minitortiljat
200 g riivjuustu, nt Cheddari
Soola
Salsat, magusat tšilli- või muud
meelepärast kastet serveerimiseks
Kuumuta ahi 175 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Hõõru kanafilee igast küljest taco maitseainega sisse. Kuumuta õli pannil ja
pruunista kanafileed mõlemalt poolt (grillkana pole praadida vaja). Siis alanda
kuumust, kalla pannile veidi kuuma vett, kata kaanega ja küpseta 6–7 minutit.
Lase jahtuda.
Haki kanaliha. Poolita paprika, eemalda seemned ja haki. Koori ja haki
sibulad üsna peeneks. Sega hakitud kana ja köögiviljad taco-kastmega
ning maitsesta vajadusel soolaga.
Lõika tortiljad pooleks, seda on mugav teha pitsalõikuri või kääridega. Keera tortiljapoolikud koonuseks. Puista igasse koonusesse 1 sl riivjuustu
ja tõsta 1 sl kanasegu. Aseta ahjuplaadile.
Valmista sarnaselt ülejäänud tortiljad.
Lao ahjuplaadile ja puista peale riivjuustu.
Küpseta 15–20 minutit, kuni
juust on sulanud ja koonuste
ääred helepruuniks
küpsenud. Serveeri
soojalt meelepärase
kastmega.
52
HETK
Santa
Maria Taco
maitseainesegu
28 g 0,75
35 minutit + 15–20 minutit ahjus
Santa
Maria Mini
tortilla
8 tk 200 g
1,35
Santa Maria
Taco mahe
kaste 230 g
2,19