Sool ja pipar
Lillkapsa-juustukastmes küpsetatud kanafileed
4 sööjale
20 minutit + 25–30 minutit ahjus
Foodstudio puljong 350 ml 2,29
aedvilja, kana, veise, raamen
Alma toidukoor
20% 400 ml
1,19
Valio Atleet Cheddar
riivjuust 200 g
1,59
Kreemises juustukastmes lillkapsa ja kana juurde võib soovi korral
serveerida värsket salatit ja/või keedetud riisi.
800 g lillkapsast
1 keskmine porru
1,5 dl kanapuljongit
3 dl köögikoort
1 sl maisitärklist
150 g riivjuustu, nt Cheddari juustu
500 g broileri sisefileesid
Õli vormi määrimiseks
Soola ja musta pipart
Väike punt petersellilehti
Jaga lillkapsas väikesteks õisikuteks. Keeda soolakas vees peaaegu
pehmeks ehk u 4–5 minutit. Kurna. Kuumuta ahi 200 kraadini. Haki
porru.
Sega koor ja puljong kastrulis ning kuumuta keemiseni. Lahusta
maisitärklis väheses külmas vees ja sega kastmesse. Kuumuta
segades, kuni kaste pakseneb. Lisa u 2/3 riivjuustust ja sega, kuni see
on sulanud. Maitsesta.
Pane lillkapsas ja porru õliga määritud ahjuvormi ning kalla peale
pool kastmest. Maitsesta kanafileed soola ja pipraga ning lao köögiviljadele. Kalla peale ülejäänud kaste ja puista peale ülejäänud riivjuust.
Küpseta 25–30 minutit. Puista peale hakitud peterselli.
58
HETK