Sool ja pipar
Aedoad parmesaniga
4 sööjale
25 minutit
Väikese vürtsiga roog sobib suviseks kergeks eineks koos saiaga. Võimalusel kasuta nii rohelisi kui kollaseid ube, siis tuleb roog värvikam.
700–800 g kollaseid ja/või rohelisi aedube
3 sl võid
3 sl hakitud petersellilehti
1 sl tüümianilehti
3 küüslauguküünt
Poole sidruni mahl
0,5–1 sl tšillikastet, nt sriracha’t
1,5 dl köögiviljapuljongit
Soola ja musta pipart
Santa Maria
SERVEERIMISEKS:
soovi korral tšillihelbeid
30 g parmesani
magus tšillikaste
585 g 2,59
Lõika oakaunadel otsad ära. Keeda kaunad soolakas vees peaaegu
pehmeks, aga nii, et jäävad veidi krõmpsuks, u 5–6 minutit. Kurna.
Sulata 1 sl võid pannil, lisa pool hakitud petersellist, tüümianilehed,
õhukeselt viilutatud küüslauk ja oad ning kuumuta segades 3–4 minutit.
Lisa veel 2 sl võid ja sega, kuni see on sulanud ning oad ühtlaselt
võiga kaetud. Lisa sidrunimahl, tšillikaste ja puljong ning kuumuta 2–3
minutit või kuni vedeliku kogus väheneb poole võrra. Maitsesta soola ja
pipraga. Serveerimisel puista peale tšillihelbeid, ülejäänud petersell ja
parmesanilaastud.
Suvikõrvitsalootsikud tex-mex-täidisega
4 sööjale
30 minutit + 30 minutit ahjus
Argiõhtuks sobivad maisi ja ubadega täidetud
suvikõrvitsad suurepäraselt. Taimne, aga tõhus
roog saab vürtsi tex-mex-salsast.
2 keskmist suvikõrvitsat
2 sl õli
Pool sibulat
3 küüslauguküünt
1 purk (400 g) punaseid ube
1 purk (285 g) maisi
2 dl tex-mex-salsat
1 tl köömneid
1 dl riivjuustu, nt Cheddari juustu
Soola
Bonduelle mais
340 g / 285 g 1,15
Santa Maria
ananassisalsakaste
230 g 2,25
Lõika suvikõrvitsad pikuti pooleks. Kaabi lusikaga viljaliha välja ja haki. Kuumuta õli pannil,
lisa hakitud sibul ja kuumuta läbipaistvaks, u
4–5 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja suvikõrvitsa viljaliha. Hauta
segades 5–6 minutit.
Lisa pannile vedelikust nõrutatud oad ja mais. Lisa salsa ja
köömned ning maitsesta soolaga. Sega läbi.
Pane suvikõrvitsapoolikud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jaga oasegu suvikõrvitsatesse. Puista peale juustu ja küpseta
200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni juust on sulanud ja pruunistunud.
HETK
57