Sool ja pipar
Kirev salat
Kuuele
15 minutit
Värvikirev salat sobib igale peolauale nii
prae lisandiks kui ka eelroaks.
2 "Frillice’i" salatit
0,5 granaatõuna seemned
100 g punaseid seemneteta viinamarju
2 mandariini
1 väike punane sibul
1 õun
1 dl hakitud pekanipähkleid
3 sl kuivatatud jõhvikaid
200 g feta- või salatijuustu kuubikuid
KASTE:
1 sl vahtra- või agaavisiirupit
2 sl oliiviõli
1 sl õunaäädikat
1 tl riivitud apelsinikoort
näpuotsaga jahvatatud koriandrit ja
Cayenne’i pipart
soola ja musta pipart
Pane hakitud või väiksemaks rebitud salatilehed
kaussi. Lisa granaatõunaseemned ja poolitatud viinamarjad. Koori mandariinid, eralda sektoriteks ja
tükelda 2–3 tükiks. Koori ja haki sibul ning õun, lisa
salatisse koos hakitud pähklite, kuivatatud jõhvikate ja juustukuubikutega ning sega läbi. Sega kastme
ained ja nirista salatile. Tõsta salat kuhjana vaagnale
ja serveeri kohe.
Jakobsens
hele agaavisiirup 350 g
4,99 3,99
Coop Vivi Verde
orgaaniline
õunaäädikas
5% 0,5 l
2,49 1,99
Olympus
laktoosivaba
salatijuust 150 g
1,69 1,35
Gourmante
ekstra
neitsioliiviõli
0,5 l 6,09 4,99
Meira
Cayenne’i
pipar 22 g
0,59 0,50
Meira
koriander
24 g
0,39 0,30
Santa Maria
jahvatatud
must pipar 36 g
2,35 1,69
Premium
pekanipähklid
250 g 7,39 5,99
Santa Maria
sool 92 g
1,39 0,99
Seeberger
kuivatatud
pehmed
jõhvikad 125 g
2,69 1,99
6 sööjale
35 minutit + 2 tundi maitsestumiseks +
2 tundi 40 minutit + 3 tundi 10 minutit ahjus
Hanepraad apelsiniglasuuriga
Tsitrusviljadega täidetud ja magusmõrkja apelsiniglasuuriga kaetud hanepraad
on iga peolaua täht!
1 hani (3,5–4 kg)
2 tl kuivatatud tüümiani
800 g apelsine
1 sidrun
3 sl mett
2 küüslauguküünt
Soola ja musta pipart
GLASUURIKS:
1 dl apelsinimahla
1 dl apelsinimarmelaadi
1 dl kuiva valget veini või
vahuveini
Lõika linnu kõhuõõnest ära üleliigne rasv. Kuivata hani hoolikalt majapidamispaberiga nii seest kui ka väljast. Tee terava noaga lõiked rinnanahasse, et küpsedes rasv välja valguks. Tee sisselõiked nii, et nuga ei satuks lihasse. Hõõru
lind soola, pipra ja tüümianiga kokku. Lase vähemalt 2 tundi maitsestuda.
Koori tsitrused, eralda sektoriteks ja tükelda.
Sega mee hulka sool, pipar ja purustatud küüslauk. Hõõru linnu kõhuõõs
meeseguga kokku ja täida tsitrusteseguga. Õmble kõhuõõs niidiga kinni või
sule hambatikkudega. Pane lind ahjupannile ja seo koivad niidiga kokku.
Kuumuta ahi 230 kraadini. Pane hani ahju ja küpseta 10 minutit. Alanda siis
kuumus 175 kraadini. Küpseta 2,5–3 tundi. Kasta lindu iga poole tunni tagant
pannile valgunud praerasvaga. Tõsta küpsemise ajal pannilt üleliigne rasv ära
ja hoia alles, et seda nt ahjukartulite või -köögiviljade küpsetamiseks kasutada.
Kui lind muutub liiga pruuniks, kata fooliumiga. Fooliumi võid panna ka ümber
tiibade, kui need on juba pruunistunud. Nii ei kõrbe ega kuiva tiivad ära.
Mõõda glasuuriained väikesesse kastrulisse ja kuumuta segades 5–7 minutit, kuni segu veidi pakseneb ja muutub siirupiseks. Määri lind apelsiniglasuuriga kokku ja küpseta veel 10 minutit. Võta ahjust, kata fooliumiga ja lase 15–20
minutit seista, enne kui lahti lõikad.
Coop
apelsinimarmelaad
380 g
1,89 1,49
Nordmel
Eesti mesi
450 g
4,99 3,99
Meira
tüümian 13 g
0,45 0,39
HETK
63