Meisterkondiiter
Kõrvitsabrownie
8 sööjale
20 minutit +
50–55 minutit ahjus
Laktoosi- ja gluteenivaba
küpsetis on põneva maitsega ja tervisesõbralik maius.
1 kg kõrvitsat
2 dl kakaopulbrit
2 dl mandlijahu
3 dl maapähklivõid
2,5 dl suhkrut
Kuumuta ahi 220 kraadini,
pane tükeldatud kõrvits
ahju ja küpseta pehmeks
20 minutit. Lase jahtuda
ja püreeri. Püreed peaks
olema umbes 6 dl.
Alanda ahju temperatuur 175 kraadile. Sega
kõrvitsapüree, kakaopulber, mandlijahu, maapähklivõi ja suhkur. Mikserda
ühtlaseks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi
ja küpseta u 30–35 minutit,
kuni sissetorgatud tikk väljub puhtana. Lase jahtuda
ja lõika ruutudeks.
Leia poest
12 tk
15 minutit
+ 30 minutit külmkapis
+ 13–15 minutit ahjus
Õunapirukamaitselised kaeraküpsised
Veidi õunakoogi maitset meenutavad tervislikud küpsised
valmivad lihtsalt ja kiirelt.
O’Boy lahustuv
kakaojoogipulber
450 g
3,19 2,49
1 keskmine õun (125 g)
2 dl kiirkaerahelbeid
1,5 dl täisteranisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl jahvatatud kaneeli
Näpuotsaga soola
2 sl sulatatud võid
1 suur muna
2 tl vanillisuhkrut
1 dl agaavi- või vahtrasiirupit või mett
GoodBurry
kreemjas pähklivõi
340 g
2,65 1,99
Koori õun, eemalda südamik ja haki hästi peeneks. Sega
omavahel kaerahelbed, jahu, küpsetuspulber, kaneel ja sool.
Klopi eraldi kausis muna lahti, klopi hulka sulavõi ja vanillisuhkur. Sega hulka agaavisiirup.
Ühenda vedelad ained jahuseguga ja sega hulka õunad.
Pane tainas 30 minutiks külmkappi.
Kuumuta ahi 165 kraadini. Vormi 1 sl tainast pallid, pane
küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja suru madalamateks pätsikesteks. Küpseta 13–15 minutit. Lase restil jahtuda.
Leia poest
Coop kiirkaerahelbed 500 g
0,69 0,59
Loodusvägi Öko
täisteranisujahu
750 g 1,79 1,45
Santa Maria
jahvatatud kaneel 22 g
0,67 0,49
Alojas vanillisuhkur
140 g 1,79 1,39
Tomahawk
vahtrasiirup 250 ml
7,29 5,59
HETK
71