ca 30 minutit
2-le
Vaja läheb:
Vaja läheb:
• 2 neljakandilist lavašši
• 350 g riivitud cheddar
või mozzarella juustu
• 2 keskmist suvikõrvitsat
• 200 g külmsuitsulõhet või -forelli
• 75 g sinihallitusjuustu
• 4–5 sl hapukoort
• 1 tl kuivatatud punet
• soola, musta pipart
• õli panni määrimiseks
•
•
•
•
•
•
•
Pane üks lavašš õliga määritud ahjuplaadile. Kui tahad krõbedamat
tulemust, ära alla küpsetuspaberit pane. Raputa ühtlase kihina peale 150 g
riivjuustu, lao peale õhukesteks viiludeks lõigatud suvikõrvits ja maitsesta
soola, pipra ning punega. Laota peale külmsuitsulõhe viilud ja raputa üle
murendatud sinihallitusjuustuga. Sega ülejäänud juust hapukoorega ja
määri täidisele. Pane peale teine lavašš ja pintselda pealt õliga.
Küpseta 200 °C ahjus 20 minutit.
LÕHEFILEE VIILUD
100 g
külmsuitsu, graavi
Филе лосося
2.99
SYNNOVE
KÄSEREI
MOZZARELLA
CHAMPIGNON
RIIVJUUST 200 g DORBLU SINIТертый сыр
HALLITUSJUUST
моцарелла
100 g
1.69
Сыр с голубой
плесенью
10-12 väikest
korvikest
ca 1 tund
150 g metspähkleid
150 g täisterakaerahelbeid
2 g (1 tl) jahvatatud ingverit
60 g sulatatud võid
40 g mett
0,5 tl (2 g) soola
4 g (1 tl) kaneeli
Kaunistuseks:
• toiduõli vormide
• ca 100 g vaarikaid
määrimiseks
• piparmündilehti
• 120 g kohupiima
• 20 g mett
• 60 g suhkrut
• 20 g valget šokolaadi
• 2 muna
• 1 munakollane
• 150 g marjajogurtit
• ca 12 (100 g) vaarikat
Kuumuta ahi 180 kraadini. Purusta köögikombainis metspähklid, et saada
metspähklijahu (mõned suuremad tükid võivad sisse jääda). Lisa kaerahelbed ja lase köögikombainil veel mõned pöörded käia kuni pähklid
ja helbed on segunenud ning kaerahelbed pisut purustatud. Pane segu
kaussi, lisa sool, või, mesi, ingver ja kaneel. Sega kuni saad ühtlase taigna. Määri väikesed korvikeste vormid õliga ning voodera need taignaga
(taigna paksus ca 0,5 cm). Küpseta korvikesi ca 8 minutit, lase jahtuda.
Täidiseks sega kohupiim ja suhkur ning lisa munad ja munakollane. Sega
ühtlaseks. Lisa juurde marjajogurt ning sega jälle. Pane igasse vormi üks
pooleks lõigatud vaarikas ning kata vaarikatükid kohupiima-jogurtiseguga. Küpseta ahjus 20 minutit. Lase korvikestel jahtuda ning eemalda
vormid. Kaunista vormid värskete vaarikate, valge šokolaadi ja piparmündilehtega. Vaarikatele tilguta pisut vedelat mett. Lase korvikestel
enne serveerimist paar tundi seista.
COOP
KOHUPIIMAKREEM 400 g
ALMA MUAH
KOOREJOGURT
380 g
KARL FAZER VALGE COOP SARAPUUŠOKOLAAD 131 g PÄHKLID 150 g
Белый шоколад
Лесные орехи
vanilli
Творожный
крем
kirsi-panna cotta
maitseline
Сливочный йогурт
1.99
2.99
1.35
1.29
1.65
205
179
20.50/kg
17.90/kg
155
139
11.83/kg
135
6.75/kg
129
12.90/kg
115 099
2.88/kg
2.61/kg
10.61/kg
199
169
13.27/kg
11.27/kg
Retsept ja foto: Triinu Võsu
Retsept: Pille Enden Foto: Jaan Heinmaa
PÄHKLI-INGVERIKRÕBEDIKUST
KORVIKESED VAARIKATE
JA KOHUPIIMAGA
SUVIKÕRVITSAKÜLMSUITSULÕHEPIRUKAS LAVAŠIGA