Coop kliendileht - 6.03 - 31.05.2023 - lk. 16 *

16 / 81

Kaupluse Coop kliendileht - 06.03.2023 - 31.05.2023 - soodustooted - hansa, head, kartulid, keefir, kohupiim, kurk, mineraalvesi, munad, õli, oliiviõli, petersell, piim, redis, roheline sibul, sibul, sool, till, tilli, või. Lehekülg 16.
16 / 81

Sirvige seda kauplus Coop kliendilehte, mis kehtib 06.03.2023 kuni 31.05.2023, et näha uusimaid pakkumisi. Praeguse iganädalase pakkumise 80 lk leiate parimad kaubad kategooriast Toidukaubad. See kauplus Coop kliendileht pakub sooduspakkumisi enam kui 388 tootele, tagades ostetavatele toodetele parimad hinnad! Kui soovite säästa oma järgmistelt ostudelt kaupluses Coop, ärge unustage tutvuda kliendilehte lehekülgedega 1 kuni 80. Sellel lehel leiate pakkumised hansa, head, kartulid, keefir, kohupiim, kurk, mineraalvesi toote kohta; see kauplus Coop kliendileht pakub aga paljudele teistele kaupadele allahindlusi, näiteks head, punane, rohkem, lastele, või. Kui soovite sisseoste teha nutikalt ja säästa oma järgmisel ostmisel Coop kaupluses, ärge jätke tutvumata iganädalase kliendilehega, mis on täis hämmastavaid hindu ja suurepäraseid allahindlusi. Külastage saiti Minu Kataloogid iga päev, veendumaks et teate kõikide lemmikmüüjate pakutavaid kliendilehed.

* Kehtiv kõikides Coop kauplustes.

Näita rohkem

Selle kliendilehe tooted

 
 
Kohalik elu korraldatakse teemapäevi ja iloõdaguid ehk leelokoori kontserte. Setomaa muuseumid peavad oluliseks neid mõtteid kanda ja järeltulevatele põlvedele edasi anda. Seto süük ja köök Retseptid Suvine külmsupp ehk suulliim Obinitsa muuseumitarõ õuel asuva kohviku menüü sai inspiratsiooni peakoka lapsepõlvemaitsetest vanaema juurest Tääglova külast, kus külmsupp oli suviti tihti laual. • • • • • • • • • • • • 4 dl keefirit 100 g värsket kurki 100 g tomatit 60 g hapukurki (kõige paremad on ise tehtud soolakurgid) 100 g redist 100 g keedetud kartulit 1 keedetud muna 1 küüslauguküüs või küüslaugupipart 1 spl oliiviõli 1,5 tl soola 0,5 tl suhkrut maitsestamiseks tilli, peterselli, rohelist sibulat, jahvatatud musta pipart Soovi korral koori kurk ja lõika see pikkadeks peenikesteks ribadeks. Tükelda tomat, hapukurk, redis, kartulid ja munad ning pane kõik suurde kaussi. Maitsesta küüslaugu või küüslaugupipraga, soola ja suhkruga. Seejärel vala segu kergelt üle oliiviõliga. Sega ja pane umbes 30 minutiks külma maitsestuma. Siis lisa till, petersell ja roheline sibul. Vala juurde keefir ja sega kogu supp läbi. Vajaduse korral maitsesta veel soola või suhkruga. Kaunista ja serveeri külmalt. 16 HETK dadeks. Nii Kisejärve, Pullijärve kui ka Õrsava järve matkarajad sobivad kas põgusamaks ajaveetmiseks või sisukamaks avastamiseks. Suvised laevareisid on suurepärane viis Setomaa looduse ja Euroopa Liidu piiriäärsete vaadete nautimiseks. Laev Maar'a mahutab kuni 100 inimest, istuda saab nii laevas sees kui ka väljas tekil. Sama laev ootab suvel reisijaid Värska sanatooriumi rannas, et võtta ette 1,5 tundi kestev ringreis Värska lahel või Lämmijärvel. Ei maksa aga arvata, et Setomaa talviti huvitavaid tegevusi ei pakuks. Nagu öeldakse, on talvisel Setomaal eriline, ahjukuumuse ja ahjupudru hõng. Mitmes mõttes saab just talvel Setomaal kõige soojema vastuvõtu. Samuti säilitavad kõik matka- ja terviserajad oma võlu sõltumata aastaajast ning talverõõme saab muu hulgas nautida Värska külastuskeskuse Reegi maja looduslikul uisuväljakul. Värska veekeskus on aasta läbi ideaalne lõõgastuskoht igas eas külastajale. Tegu on Värska kuurortpiirkonnas asuva Eesti ainsa veepargiga, kus on osaliselt kasutusel otse maapõuest tulev looduslik mineraalvesi. Setomaa rikkus avaldub muu hulgas ka muuseumites, millest iga päev on külalistele avatud Värska külastuskeskuse Reegi maja, Värska talumuuseum, Saatse muuseum ja Obinitsa muuseum. Näiteks Obinitsa muuseumis saab tutvuda Setomaa omapärase kultuuri ja ajalooga, osaleda erinevates õpitubades ning üritustel. Muuseumitunnis on võimalik saada ka põhjalikum sissevaade mõnda seto kultuuri valdkonda. Kõige aktiivsem on Setomaa muuseumites suvehooaeg, mil on avatud erinevad hooajanäitused, Seto toidukultuur on kujunenud kooskõlas ümbritseva looduse ja kliimaga. Näiteks söödi suvel ja sügisel enam värsket kraami ning piimatoite. Seto toidukultuuri määrab eelkõige looduse ringkäik ja naabrite – eestlaste ja slaavlaste – mõju. Toidud on justkui tuttavad, aga siiski teistmoodi. Tuttavad maitsed on kombineeritud ootamatuga, näiteks kala lihaga. Kala on Setomaal säilitatud kuivatatult ja varasemal ajal oligi peamine säilitusviis kuivatamine: kuivatati seeni, marju, puuvilju ning kala, aga ka näiteks kohupiima ja sõira. Olulisel kohal setode toidulaual on olnud ka seened. Teine Seto köögi eripära seisneb toiduvalmistusviisides. Toitu on tehtud suures ahjus, mida ei köetud kunagi niisama, vaid alati pandi midagi ahju hauduma või küpsema. Ahjus tehti putru, liharoogi, suppi, kartuleid, pirukaid, leiba ja saia. Setod peavad siiani lugu puhtamaitselisest toidust. Siinsele köögile on iseloomulik, et puhta tooraine maitse ja tekstuur on valmistoidus alati tunda. Tooraine pärineb oma aiast ja põllult, kohalikust metsast ning järvest. Tänapäeval on kõige tuntum seto söök sõir, laagerdamata kohupiimajuust, mis ehib Setomaal iga pidulauda. Sõira puhul on tegu traditsioonilise laagerdumata kohupiimajuustuga, mida tuntakse ennekõike ajaloolisel Võrumaal ja Setomaal. Toote koostisained on piim, kohupiim, munad, või, köömned ja sool ning järeltöötlus võib hõlmata ka küpsetamist. Ristiusust tulenevalt on suur tähtsus olnud paastutoitudel ja lihatoite on traditsioonilises Seto köögis hoopis vähem kui eestlastel. Palju on söödud seeni ja kala, samuti piimatoite. Jookidest on tuntuim hansa, kodus pruulitud kange rukkiviin, aga Setomaal valmistatakse mitmel pool ka väga head koduõlut. Viimasel ajal on lisandunud hulk veinimeistreid. Allikad: puhkaeestis.ee, setomaa.kovtp.ee, visitsetomaa.ee, rahvakultuur.ee, setokyyk.ee

Muud kaupluse Coop kliendilehed

Viimased kliendilehed